Obsentum logo

Retur

Returnarea produselor 

Returnarea produselor achizitionate de pe Obsentum.com se supune ordonantei nr. 34/2014, cu completarile si modificarile ulterioare, privind regimul juridic al contractelor la distanta. Toate detaliile de ordin legal referitoare la returnarea produselor pot fi consultate si in documentul Termeni si Conditii.

Conditii pentru returnarea produselor

Produsele achizitionate de pe Obsentum.com pot fi returnate in termen de 14 zile, fara nicio explicatie, insa acestea vor fi acceptate ca retur doar daca sunt returnate in conditii perfecte, adica sa nu prezinte sub nicio forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacute, respectiv sigilate. 

Schimbul de produse nu este disponibil pe Obsentum.com. In cazul in care se doreste schimbarea unui produs, singura optiune este returnarea celui comandat, restituirea contravalorii aferente si efectuarea unei noi comenzi cu produsul dorit.

In cazul in care produsul returnat se afla intr-o stare in care nu mai poate fi recomercializat, acesta va fi reexpediat catre client, fara a restitui contravaloarea aferenta.

Denuntarea unilaterala de contract se face conform Art.4 (1) b): "Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14.

Cheltuieli de returnare

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de Obsentum.com, iar restituirea contravalorii produsului va fi efectuata in cel mult 14 zile lucratoare de la retur, prin transfer bancar.

Procedura de retur

 1.Trimite un e-mail la [email protected]  cu urmatoarele informatii:

          Numar factura

          Nume Produs

          Motiv Retur

          Cont IBAN

          Nume Titular Cont

2. In scurt timp vei primi un e-mail de confirmare in care vei regasi si informatiile cu privire la detaliile returului;

3. In urma unei note de ridicare intocmite de noi, vei fi contactat de catre un agent desemnat TNT, in vederea stabilirii detaliilor de ridicare;

4. Contravaloarea produsului returnat va fi restituita in maximum 14 zile de la receptionarea coletului in depozitul nostru.